Bpost en federale wegpolitie verhuizen naar NAC RSS link

In het kader van de Noord-Zuid moeten heel wat bewoners, handelaars en andere betrokkenen langs de Grote Baan verhuizen. Bpost en de federale wegpolitie Limburg hebben een oplossing gevonden. Zij verhuizen naar het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren.

Bpost heeft momenteel een kantoor vlak langs de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Daar kunnen ze door de werken aan de Noord-Zuid niet blijven. Bpost neemt daarom vanaf deze zomer in het gemeentehuis plaats. Dat is een goede zaak voor de dienstverlening ten opzichte van de inwoners van onze gemeente.

Ook het korps van de federale wegpolitie Limburg, dat bestaat uit 75 personen, verhuist naar het gemeentehuis. De wegpolitie wil in Limburg op een centrale plek samenzitten. Daarom is hun oog gevallen op Houthalen-Helchteren. De federale wegpolitie zal in 2025 naar het gemeentehuis verhuizen. Normaal gezien is dat tijdelijk, want zij willen in de toekomst plaatsnemen in het gloednieuwe Mobility Center dat gebouwd zal worden in het kader van de Noord-Zuid.

Gepubliceerd op woensdag 17 januari 2024 8.10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.