Wat doe jij met bladafval? RSS link

Vanaf 3 november kan je (zuiver) bladafval van bomen op openbaar domein gratis naar het recyclagepark brengen. Bij het binnenrijden duw je op de knop 'bladafval'. Dit kan tot en met 29 januari 2022.
Je kan ook gebruikmaken van de bladkorven die her en der in de gemeente opgesteld staan om het bladafval van bomen op openbaar domein in te gooien.

Hoe registreer je dit bladafval in het recyclagepark?

  • je verzamelt zuiver bladafval in een zak of bak
  • registreer je bij het oprijden van de weegbrug met je eID
  • druk op de knop bladafval (alleen zichtbaar tussen 3/11/2021 en 29/1/2022)

Je kan gevallen bladeren ook gewoon laten liggen tussen de perken. Ze zijn een goede isolatie voor de planten en composteren vanzelf. Dat bespaart je een hoop werk!

Gepubliceerd op zondag 24 oktober 2021 8 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen
  • Opgelet: mondmaskers zijn vanaf nu terug verplicht in het NAC

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.