biomassaplein

Het Biomassaplein op Centrum-Zuid is een verzamelplaats voor houtsnippers die afkomstig zijn van duurzaam landschapsbeheer. De snippers worden er nabehandeld en verwerkt. Zo past het Biomassaplein perfect binnen onze duurzame benadering van het milieu. En het sluit aan bij onze ambitie om bedrijvigheid zoveel mogelijk volgens het cradle-to-cradleprincipe te laten verlopen, want de houtsnippers kunnen gebruikt worden om warmte en energie op te wekken. Deze methode is milieuvriendelijker dan oplossingen op stookolie.

Het biomassaplein is als coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk opgericht in een samenwerking tussen de Provincie Limburg, Bionerga, Nuhma en het Regionaal Landschap Lage Kempen. 

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.