Bescherm je tegen griep met een vaccinatie RSS link

Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm je tegen de ziekte en haal vanaf half oktober je griepprik. Vraag ernaar bij je huisarts.

Waarom haal je best een griepprik?

Ben je 50-plusser, ben je zwanger, werk je in de gezondheidssector, heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan behoor je tot de groep van risicopersonen en is het sterk aanbevolen om je te laten vaccineren vanaf 15 oktober. Dat geldt ook voor personen die met jou onder hetzelfde dak wonen. Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk om je te laten vaccineren aangezien de kans bestaat dat het griepseizoen samenvalt met een COVID 19-piek.

Behoor je niet tot de hierboven omschreven groepen? Vanaf 15 november is het pas duidelijk of ook jij je kan laten vaccineren. Dat is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins.

Elk jaar zijn er andere griepvirussen. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat waarschijnlijk zal overheersen in het najaar.

Meer informatie: raadpleeg je huisarts of neem een kijkje online

Gepubliceerd op maandag 12 oktober 2020 8 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.