Bellefleurs begint aan bouw achter NAC RSS link

Je zal de komende tijd heel wat bedrijvigheid opmerken aan de voormalige mijnsite achter het NAC. Het bouwproject ‘Bellefleurs’ gaat namelijk van start.

In principe zal je van de werken niet veel hinder ondervinden. Is dit toch het geval?! Dan kan je dit via info@greenvillecampus.be melden. De werkvennootschap tracht dan een gepaste oplossing te zoeken.

Bellefleurs is een innovatief en ambitieus project voor Houthalen-Helchteren. Het bestaat uit twee delen. Bedrijvencampus ‘Greenville Campus’ en een woonwijk met park. Beide projecten moeten een duurzame boost geven aan de regio en voor extra arbeidsplaatsen zorgen.

Duurzame buurt

De gemeente groeit, en dat doen we op duurzame wijze. De vroegere locatie van de steenkoolmijn transformeert tot een veelzijdige Bellefleurs-site, met energiezuinige woningen en kantoren. Zo geven we onze toekomstige buren de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk. En dat is een goede zaak voor heel Houthalen-Helchteren!

De 3 delen van Bellefleurs

Wonen

1. De groene woonwijk Botanica met moderne appartementen, te koop of als (hamster)huurwoning.
2. Sociale huisvesting bestaande uit 40 appartementen, om tegemoet te komen aan de nood daaraan in onze gemeente.

Werken

3. Greenville Campus, een bedrijventerrein van 10.000 m² dat focust op ondernemingen die werken rond duurzame technologie.

De 4 partners van Bellefleurs

De gemeente Houthalen-Helchteren wordt gesteund door de expertise van vier toegewijde bouwpartners:

  • Het familiale bouwbedrijf Cordeel zal in de eerste fase bouwen voor sociale huisvestingsmaatschappijen Kempisch Tehuis en Vooruitzien.
  • Vastgoedspecialist Houben richt zich samen met Willemen Real Estate volledig op een gevarieerd woonaanbod.
  • Aannemer TCS staat in voor de duurzame constructie van de bedrijfsgebouwen.

Wonen op de Bellefleurs-site

In elk appartement in de nieuwe woonwijk Botanica geniet je van een overvloed aan licht en ruimte vanuit elke hoek. Van appartementen met 1 slaapkamer tot ruime lofts, voor iedereen is er een woning die aansluit bij zijn of haar dagelijkse behoeften. Dankzij het gebruik van duurzame materialen en energie is Botanica klaar voor de toekomst. Het domein is ook voorzien van een ecologische tuin, en het binnenplein vormt een natuurlijke centrale ontmoetingsplek, met wandel- en speelruimte. Zo ontsnap je aan de hectiek van elke dag, terwijl het centrum toch vlakbij is.

Werken op de Bellefleurs-site

De Greenville Campus zet in op duurzaamheid, en straalt dit ook uit. De gebouwen voldoen aan het internationaal BREEAM duurzaamheidslabel: ze bieden een aangename werkomgeving en helpen de bedrijven op weg naar energiebesparing en gebruik van schonere technologie. Bovendien zijn de gebouwen uiterst functioneel en flexibel aanpasbaar: dat biedt groeikansen en maakt de campus geschikt voor uiteenlopende bedrijfsactiviteiten. Zo zal de Greenville Campus gedurende lange tijd een bruisende bedrijfsgemeenschap kunnen vormen, mooi centraal gelegen in Limburg. De Greenville Campus telt 30 bedrijfseenheden van 140 tot ruim 1800 m² en wordt in drie fases, gespreid over de komende jaren gebouwd.

Gepubliceerd op dinsdag 3 mei 2022 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.