attest van wettelijke samenwoning

Online aanvragen

Maak een afspraak

Wat

Een ‘Attest van wettelijke samenwoning’ bevestigt dat je als inwoner een wettelijke samenwoning hebt laten registreren. Dit is geen aanvraag van wettelijke samenwoning. Het ‘Attest van wettelijke samenwoning’ kan enkel bij onze gemeente worden aangevraagd als de persoon over wie het gaat in Houthalen-Helchteren is ingeschreven.

Procedure

Een attest van wettelijke samenwoning kan je online aanvragen of je komt langs in het gemeentehuis. (hiervoor heb je een afspraak nodig)

Bedrag

Gratis

Wat meebrengen

Als je het attest zelf ophaalt:

  • je eigen identiteitskaart of verblijfsvergunning.

Als je het attest voor iemand anders aanvraagt:

  • een volmacht van de betrokkene en een kopie van zijn of haar identiteitskaart
  • je eigen identiteitskaart.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.