Nachtelijke asfalteringswerken op de Grote Baan vanaf 17 mei RSS link

De werken aan de nieuwe fietspaden aan de westkant van de Grote Baan (N715) zijn bijna afgerond. Vooraleer we ook aan de andere kant van de Grote Baan bredere en comfortabele fietspaden aanleggen, krijgt de rijweg richting Hasselt een nieuwe laag asfalt.

Deze werken worden uitsluitend ‘s nachts uitgevoerd (tussen 20 en 6 uur) en starten in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei. Volgens de huidige planning duren de werken tot donderdagmorgen 26 mei.

Asfalteringswerken zijn zeer weersgevoelig. We proberen ons zo goed mogelijk aan de vooropgestelde planning te houden, maar wijzigingen bij bijvoorbeeld extreme regenval zijn niet uitgesloten. Hou daarom steeds noordzuidlimburg.be/fietsgrotebaan in de gaten voor de meest actuele hinderen planningsinformatie.

Asfalteringswerken opgesplitst per zone

Omdat we de 5 kilometer lange projectzone tussen de carpoolparking aan de E314 en de Helzoldstraat niet in één keer kunnen asfalteren, wordt er in 6 zones gewerkt. Per zone zal er twee nachten hinder zijn voor jouw deur. Tijdens een eerste nacht wordt telkens het huidige wegdek afgefreesd en een eerste onderlaag asfalt aangelegd. In de nacht daarop volgt de toplaag asfalt en plaatsen we de wegbelijning en –markering.

Hinder en impact samengevat

Er zal tijdens de nachtelijke werken extra hinder zijn, zowel voor omwonenden en handelszaken als voor het lokale en doorgaande verkeer op de Grote Baan.

Omwonenden en handelszaken langs de Grote Baan

 • In de twee nachten waarin we voor jouw deur werken, kan je tussen 20 en 6 uur enkel te voet of met de fiets jouw woning of handelspand bereiken. Met de wagen is dat in die periode niet mogelijk. Ook leveranciers of klanten kunnen jouw pand dan niet bereiken.
 • Extra nachtelijke geluidsoverlast van frees- en asfalteermachines. Om die geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, zal het werfverkeer ‘s nachts niet door middel van het gebruikelijke getoeter met elkaar communiceren, maar met een lichtensysteem.
 • Ook ter hoogte van de stockageplaats van de aannemer in de Hoogstraat (waar het oude politiekantoor stond) zal er continu activiteit zijn.

Lokaal verkeer

 • Kruispunten die aan de westkant aansluiten op de zones waarin er die nacht gewerkt wordt, zijn volledig afgesloten. Via de achterliggende gemeentelijke wegen worden er omleidingen voorzien om de Grote Baan te kunnen bereiken.
 • Ook aan de oostkant kunnen de verkeerssituaties in straten die aansluiten op
  de Grote Baan wijzigen. Wees daarom extra opmerkzaam als je tijdens de werken met
  de auto de baan op moet.

Doorgaand verkeer op de Grote Baan

 • Doorgaand verkeer zal steeds kunnen doorrijden, maar wel slechts op één rijstrook
  in beide richtingen en dat op de weghelft waar het verkeer normaal gezien richting
  Hechtel-Eksel rijdt.
 • Er wordt een snelheidslimiet van 50 km/u ingesteld (bij het begin van iedere werfzone
  is dat zelfs 30 km/u).
 • Overdag kan het verkeer normaal verlopen en opnieuw over twee rijstroken in beide
  richtingen rijden.

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over het fietspadenproject langs de Grote Baan? Kijk op de webpagina
www.noordzuidlimburg.be/fietsgrotebaan.

Met vragen over de asfalteringswerken kan je steeds terecht bij de omgevingsmanager via
0800 202 49 (kies optie ‘2’ in het keuzemenu) of via het e-mailadres winsten@noordzuidlimburg.be.

Je kan je via de projectwebsite ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de
hoogte van de werken en eventuele wijzigingen in de planning.

Gepubliceerd op maandag 9 mei 2022 10.30 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.