Akten burgerlijke stand ook op just-on-web RSS link

Heb je een uittreksel of afschrift nodig van een akte van de burgerlijke stand, zoals een akte van geboorte, huwelijk of overlijden? Dit kan je voortaan ook opvragen via www.justonweb.be. Je ontvangt de documenten direct in de mailbox of e-Box. Ze zijn kosteloos en rechtsgeldig.

Na het inloggen via e-ID, itsme of een andere geldige EU-digitale sleutel kan je uittreksels en afschriften van akten van de burgerlijke stand van jezelf of je kinderen onmiddellijk versturen naar je e-Box of e-mailadres. Ze zijn kosteloos en rechtsgeldig.

Sommige documenten zijn nog niet meteen opvraagbaar. In dat geval wordt er een aanvraag verstuurd naar de gemeente die de papieren akte bezit. 

Doe je aanvraag via just-on-web

Gepubliceerd op maandag 23 januari 2023 13.18 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.