AGION-dossier: vernieuwbouw school ’t Centrum en gemeenschapszalen

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren heeft van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs ( AGION ) een akkoord gekregen voor de subsidiering van de vernieuwbouw gemeentelijke basisschool ’t Centrum, vzw Parochiaal Cultureel Centrum en de Koninklijke Harmonie Broederkring.

In 2020 heeft AGION het dossier opgenomen in de prioriteitenlijst met uitvoering in 2022. Architectengroep PSK werd begin dit jaar aangesteld als ontwerper voor de vernieuwbouw door het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren. De plannen zijn opgemaakt in samenspraak met het gemeentebestuur, school ’t Centrum en de verschillende verenigingen door middel van stuurgroepen.

De gemeentelijke basisschool 't Centrum kampt al enkele jaren met plaatsgebrek. Door het steeds toenemen van het aantal leerlingen is er een tekort aan kleuterklassen. De centrumontwikkeling en de verouderde infrastructuur van het Parochiaal Cultureel Centrum (PCC) zorgen er tevens voor dat het PCC een nieuw onderkomen nodig heeft. Door afbraak van de plaatselijke zaal Broederkring kan er ruimte gecreëerd worden voor een nieuwbouw bestaande uit 3 kleuterklassen met bijhorende gemeenschapszalen voor de Koninklijke Harmonie Broederkring enerzijds en de parochie anderzijds.

Er zullen gemeenschappelijke ruimtes ontstaan om zo optimaal gebruik te maken van de beschikbare te bebouwen oppervlakte.

Naast een renovatie van de bestaande inkomhal, de directielokalen, de personeelslokalen van het gelijkvloers en de bovenverdieping worden ook bijkomende klaslokalen voorzien voor de levensbeschouwelijke vakken. De gerenoveerde benedenverdieping zal onder andere plaats bieden voor een administratieve blok, herinrichting van 2 kleuterklassen en technische ruimtes.

En bovendien wordt het gebouw ook energiezuiniger door het vernieuwen van het dak (oude bouw) volgens de EPB-normeringen.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.