afvoering van ambtswege

Stelt het college van burgemeester en schepenen van Houthalen-Helchteren vast dat je niet verblijft op het adres van inschrijving en het is onmogelijk om je op te sporen, dan zal het jou ambtshalve uit de registers schrappen.

Dit heeft als gevolg dat je met geen enkele administratie meer in regel bent. 
Je identiteitskaart wordt geannuleerd in het centraal identiteitskaartenbestand en is ongeldig. 
Eigenlijk wil dat zeggen dat je administratief niet meer bestaat in België. 
Je kan ook administratieve problemen krijgen op andere diensten zoals VDAB, ziekenfonds, bankinstellingen en zo verder.

Om dit ongedaan te maken volstaat het om je te melden in de gemeente waar je wil ingeschreven worden, na controle van je adres word je weer ingeschreven en krijg je een nieuwe identiteitskaart.

Voor vreemdelingen moet er eerst toelating gevraagd worden aan de Dienst Vreemdelingenzaken te Brussel om je weer te mogen inschrijven en je een verblijfstitel af te leveren. Dit kan enige tijd duren.

Voor meer informatie kan je bellen of mailen naar de balie burgerzaken: 011 49 20 00

alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Twijfel je over dringendheid, bel ons dan tijdens de openingsuren op 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.