Afvalvrij mei 2022 RSS link

Het is weer tijd voor Afvalvrij mei, de jaarlijkse campagne van Limburg.net tegen vermijdbaar afval. Ook in 2022 zetten we als gemeente extra in op afval voorkomen.
Dit jaar gaan we de strijd aan met voedselverspilling. Wist je dat elk Vlaams gezin gemiddeld 1,7 kg voedsel per week weggooit? De laatste sneetjes brood, restjes pasta, appelschillen,... Ze belanden vaak in de vuilnisbak. Tel maar uit hoeveel geld en voedingsstoffen er op die manier verloren gaan. Daar moeten we iets aan doen!

Tijdens Afvalvrij mei organiseert Limburg.net tal van acties tegen voedselverspilling. Lees meer op deze pagina!

Gepubliceerd op vrijdag 22 april 2022 10.08 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.