Doe mee met Afvalvrij mei 2021! RSS link

Limburg.net moedigt in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Op het werk, bij jou thuis, in de winkel en onderweg. Want wij Limburgers laten ons niet inpakken. Al zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen. Jij doet toch ook mee?

Elke kleine aanpassing is een goed begin

Een paar kleine aanpassingen zijn vaak al genoeg om de hoeveelheid afval drastisch te doen dalen. Ga met eigen verpakkingen naar de winkel, vervang plastic flesjes door een drinkbus en kies voor herbruikbaar boven wegwerp. Gebruik vooral je gezond verstand en denk twee keer na voor je verpakkingen koopt.

Deel gekke verpakkingen met #iklaatmenietinpakken

Je kent het vast wel: je gaat naar de winkel en je kar is voor de helft gevuld met verpakkingen. Kom je in de winkel producten tegen die onnodig dubbel of zelfs driedubbel verpakt zijn? Maak er een foto van en deel deze op sociale media met de hashtag #iklaatmenietinpakken. Zo stellen we onnodige verpakkingen aan de kaak.

Ga afvalvrij picknicken in mei

Organiseer in mei een gezellige picknick met jouw bubbel. Zorg ervoor dat je achteraf geen (of toch zo weinig mogelijk) afval hebt. Stuur een foto van jouw picknick naar Limburg.net en maak kans op leuke prijzen! De wedstrijd loopt tot 31 mei.

Bekijk de filmpjes met de afvalexpert

Op de sociale media van Limburg.net kan je filmpjes bekijken waarin een afvalexpert de voor- en nadelen van verschillende verpakkingen op een rijtje zet. Welke verpakkingen kunnen gemakkelijk gerecycleerd worden? Wat is bioplastic?...

Bekijk hier vanaf 1 mei alle acties en tips!

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021 10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.