Afvalvrij maakt iedereen blij RSS link

Van 17 tot 23 september wordt in heel Vlaanderen een handhavingsweek georganiseerd. We zetten dan in op de handhaving rond sluikstorten en zwerfvuil. Sluikstorters spreken we aan op hun gedrag en we voeren een nultolerantie in. Positieve acties van inwoners belonen we.

Op die manier willen we jouw aandacht vestigen op zwerfvuil en sluikstorten.

Opruimen kost geld

Zwerfvuil en sluikafval zijn geen cadeau voor de Vlaamse burger. Handenvol belastinggeld moeten we uitgeven om alles op te ruimen. Zwerfvuil en sluikstorten is milieuverontreiniging en maakt onze omgeving lelijk. Frustrerend... Elke plek in Vlaanderen moet dus afvalvrij zijn!

Wil jij een mooimaker worden?

Word je regelmatig geconfronteerd met mensen die afval achterlaten in het openbare domein? Ben je dit beu? Word ook mooimaker en claim jouw eigen propere plek!

De bedoeling is dat jij ervoor zorgt dat deze plek er steeds weer perfect bijligt. Dit kan je eigen straat zijn, je favoriete plekje of je dagelijkse wandelroute. Duid dit plekje of route hier aan op de kaart: mooimakers.be/actiekaart. Nodig je familie, vrienden, buren,… uit om ervoor te zorgen dat jouw claim een succes wordt!

Het materiaal om op te ruimen - grijper, handschoenen, vuilniszakken en fluohesje - krijg je gratis van het gemeentebestuur. Neem contact op met het team milieu en maak afspraken over het ophalen van het verzamelde zwerfvuil.

 

Gepubliceerd op zondag 16 september 2018 7 u.