Domein Kelchterhoef

Domein Kelchterhoef, een oase van groen, rust en natuur, ligt in het hart van het bosrijke Midden-Limburg. Je kan er prachtige wandelingen maken, die starten aan de oude eik (Abdijhoeve). Op domein Kelchterhoef vind je tevens recreatiepark De Plas, camping de Binnenvaart, vakantiecentrum De Bosberg, vakantiewoningen Laemerbosch en de minigolf (aan Hoeve Jan gelegen).

- De toegangsdreef
Vanuit de markante toegangsdreef met feestelijke bevlagging, aangepaste beplanting, rustieke verlichting en duurzame zitbanken, kijk je uit op de Abdijhoeve, een culinair hoogstaand restaurant met ruime feestzalen.

- Wandelkaart Kelchterhoef-Tenhaagdoorn
Tegenover de Abdijhoeve start je bezoek aan Kelchterhoef met duidelijke infoborden en mooie houten wegwijzers.
Je wandelt door eeuwenoude bomendreven en langs rustieke vijvers. Uitrusten kan in één van de oude hoeves.
Norbert de Eik gidst de allerkleinsten via het Beestige Bomenpad doorheen het domein (groene route). Je kan de wandelkaart (2,5 euro) hier bestellen.

- De kastanjedreef
Vanaf de oude eik in Kelchterhoef leidt een 250 jaar oude kastanjedreef je door het park. Deze kastanjedreef was de oorspronkelijke toegangsweg tot Kelchterhoef vanuit Houthalen.

- Hondenspeelzones
Binnen een afgebakende zone moeten de honden niet aan de leiband gehouden worden, maar kunnen ze vrij rennen in de natuur. Van de baasjes wordt uiteraard wel de nodige verantwoordelijkheidszin verwacht.

- De bakoven
De bakoven bij Hoeve Jan werd gereconstrueerd door de VDAB via een kleinschalige opleidingswerf. Nu kan hier terug taart en brood gebakken worden op ambachtelijke wijze!

- Ecologische speeltuin
Terwijl de ouders genieten van een heerlijk terrasje bij Hoeve Jan kunnen de kids zich uitleven in de avontuurlijke natuurspeeltuin.

- Speelbos voor kinderen
De iets grotere kinderen zullen heel wat plezier beleven in het speelbos aan De Bosberg. Vanuit de speeltuin wijzen speelelementen de weg naar het speelbos.

- Houten vlonders en nieuwe brug
De nieuwe houten 'attracties' staan garant voor een avontuurlijk wandelparcours. Het geheel bestaat o.a. uit een vijverbrug met hangbrug voor kinderen, een boombank waarop je kan luieren, plankenpaden (met picknickplek) op de vijver aan Hoeve Mieneke en een knuppelpad doorheen het moerasbos.

- Kunst in het park
Als je op een luie zondag lekker in de schaduw wil gaan zitten, moet je de sofa's ontdekken. De 5 buurtsofa's zorgen voor een eigentijdse, kleurrijke toets.

- Horeca & speciale picknickplekken
Kelchterhoef blijft "the place to be" om gezellig een terrasje te doen of lekker te gaan tafelen.
Of picknick eens op jouw favoriete plekje in het groen. Reserveer vooraf je gevulde picknickmand.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Filter op categorie