An Vanderlinden - Sint-Barbara

grote weergave drieluik "Al zwoegen w'in de donkere mijn / In duisternis straal zonneschijn" van An Vanderlinden (An V.) ©An V.
Kunstenares An Vanderlinden exposeert van 4 december 2022 tot en met 29 januari 2023 in het NAC van Houthalen-Helchteren. De mijnwerkersdochter eert er Sint-Barbara, de patroonheilige van de mijnwerkers, op een magistrale wijze.

Voor deze tentoonstelling maakt An opnieuw haar eigen verf op basis van steenkool. Dit maal met steenkool opgediept uit de ondergrond van Houthalen. Het procedé om van steenkool verf te maken ontwikkelde ze enkele jaren geleden toen ze zich terugtrok in de verlaten koolmijn van Beringen voor de expo 'Charbon de Beringen'. Als een grootmeester toverde ze een meesterlijk zwart in haar schilderijen. Dit uniek werkprocedé zal op deze expo te zien zijn.

Na een jaar vol tentoonstellingen in heel België komt ze terug thuis in het dorp van haar jeugd. In het kader van “Barbara Feest!” een initiatief van ECRU, toont ze niet alleen haar ouder werk rond steenkool en de patroonheilige van de mijnwerkers. Apotheose wordt een nieuw schilderij van Sint-Barbara met Houthalense steenkoolverf van 2m50 hoog op 1m breed.
Ondergronds was alles en iedereen even zwart, maar is alle verf van steenkool wel even zwart? Ontdek het op deze expo

Tentoonstelling met de steun van ECRU - www.ecru.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Gemeentebestuur Houthalen-Helchteren

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.