Caminofilm en Spaanse avond

grote weergave 'Compostela', een kijkje in de ziel van enkele pelgrims onderweg (Nico Bringmans) ©Nico Bringmans
Om het werkjaar af te sluiten organiseert afdeling Limburg van het Vlaams Compostelagenootschap en een bijzondere activiteit: een bioscoopje 'pikken' gevolgd door een etentje. Echter, niet zo maar een 'film' en niet zo maar een 'etentje'!

De film 'Compostelle, le chemin de la vie' (Frans gesproken, Nederlandse ondertiteling)
Gedurende drie jaar volgde de cineast Freddy Mouchard pelgrims op hun route naar Santiago de Compostela. Zijn film 'Compostelle' is geen reisverslag, al zal menig pelgrim beelden herkennen van plaatsen en landschappen op de hoofdroutes door Frankrijk.

'Compostelle' is een film die zich richt op het innerlijke van de pelgrim: zijn beleving, de fysieke en mentale moeilijkheden onderweg, zijn drijfveren, de confrontatie met zichzelf en het ontstaan van nieuwe inzichten mede door het repetitieve contact met de natuur en de andere pelgrims onderweg. Een indringende film met ook aandacht voor het spirituele, maar wel voorbij de religieuze dogma's.


Spaanse avond
De camino is onlosmakelijk verbonden met Spanje en wie Spanje zegt, denkt meteen aan paella en tapas. Dat zijn dan ook de 3 ingrediënten van deze avond: een caminofilm, paella en tapas in de authentieke Spaanse sfeer van Brasserie Magnifico in Houthalen. Voor vegetariërs is er een aparte paellabereiding voorzien.

Behalve de paella staat er een tapasbuffet en een dessert op het menu. Kortom alles voor een geslaagde pelgrimsavond waar er ruimte is voor het smeden van nieuwe caminoplannen, geïnspireerd door elkaars caminoverhalen.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 25,00

Organisatie

Vlaams Compostelagenootschap afdeling Limburg

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.