Fotografiecircuit | Paul Nieuwenhusen: EX-China

grote weergave Ex China (Paul Nieuwenhusen) ©Paul Nieuwenhusen
Iedere maand hangen er andere foto's aan de muren van ons Cultuurhuis.
Deze maand is het de beurt aan Paul Nieuwenhusen.

De foto's zijn gemaakt in China tijdens individuele reizen.
De titel verwijst naar de afstand in ruimte: de fotograaf komt van buiten (“ex”), richt zijn camera naïef, verwonderd, op een realiteit die niet de zijne is, niet gehinderd zoals de lokale mensen door de alledaagsheid van de onderwerpen..
Een 2de verwijzing in de titel slaat op afstand in de tijd, want deze foto's zijn gemaakt in oases die nog sporen bevatten van vroegere tijden toen alles er nog bij stond zoals wij buitenstaanders oud China vaag kennen; een beetje verlept, afgebladderd, rommelig, 'shabby', terwijl nu de meer gestroomlijnde, nieuwere, moderne, grijze wolkenkrabbers en autowegen lijken op die andere overal ter wereld.

Kortom, “ex” staat voor 'ex-otisch' zowel in ruimte als tijd. Hunkerend naar het 'exotische' gaan veel mensen op reis. Bij gebrek aan tijdmachines grendelen ze zich vast in een vliegtuig. Deze beelden passen in dat verlangen. 'Instead of memories': beelden in de plaats van herinneringen. Een hoop is wel dat het werk de nuttige en nuchtere documentatie overstijgt; emotie en schoonheid zijn toegestaan.
Beelden zoeken vormt al > 50 jaar een deeltje in het leven van deze fotograaf. Foto's zijn gemaakt op reis, vlug, met veel improvisatie.
Drukwerk is uitgevoerd in eigen studio met pigment-inkt op matte 'fine art papers' ontwikkeld en geproduceerd door befaamde, klassieke fabrikanten van kunstpapier.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Cultuurhuis Casino Houthalen-Helchteren

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.