Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers: Sartre & De Beauvoir

grote weergave sartre (Koen Broos) ©Koen Broos

Na 'Socrates', 'Marx en 'Spinoza' komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie: Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid?
In 'Sartre & De Beauvoir' kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken; én op hun turbulente liefdesrelatie.

Spel: Sien Eggers & Frank Focketyn | Tekst & regie: Stefaan Van Brabandt | Dramaturgie: Wannes Gyselinck | Artistiek Advies: Piet Menu, Petra Van Brabandt, Peter Van den Eede | Kostuumontwerp: Ilse Vermeulen | Techniek: Dimitri Devos | Productie: Diane du Pont, Lena van de Ven (stage) | Met de steun van Literatuur Vlaanderen | Sartre & de Beauvoir is een coproductie van Het Zuidelijk Toneel, De Verwondering en Arenberg Antwerpen

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Kortingstarief: -25 / +65 / groep (10p.) - 16,00 euro, Vriendenpastarief - 14,00 euro

Organisatie

Cultuurhuis Casino Houthalen-Helchteren

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.