WACHTLIJST / We Two - La Banda Italiana

grote weergave La Banda Italiana (La Banda Italiana) ©La Banda Italiana

La Banda Italiana vertelt het verhaal van Arturo Bellini – een kind van Meulenberg – en Rocco di Turi. Samen vormen ze We Two. Voorheen behoorden ze tot het immens populaire Unity. Duizenden optredens later zijn ze nog steeds op de baan...

Na de film brengen ze live een resem Italiaanse klassiekers in de balzaal. Verwacht je aan een energieke film die dicht op de huid zit van personages die geen blad voor de mond nemen.

TIMING
20.15u: voorwoord door regisseur Remo Perrotti & kort gesprek met Arturo Bellini en Rocco di Turi
20.25u: film We Two – La Banda Italiana (2021, duur: 52 minuten)
21.15u: receptie met drankje en hapjes
21.30u: concert We Two in de balzaal, met als gast Luigi Catalano

Tickets kosten 15 euro, inclusief drankbon en fingerfood.

Arturo Bellini en Rocco di Turi zijn sinds 1993 de muzikale formatie We Two. Voorheen braken ze potten als het immens populaire Unity.

Duizenden optredens later zijn ze nog steeds op de baan... Ze behoren niet tot wat men de Belgische scene of mainstreammuziek kan noemen. Daarvoor zijn ze veel te veel Italiaan gebleven, veel te volks. Originaliteit moet vaak inboeten voor het echte vakmanschap. Ze coveren meer dan ze creëren. Muziek moet amuseren. Eh basta! Hun gitaarsolo's stralen één groot verlangen uit: het originele doen verbleken!

Rocco di Turi is trouwens oom en leermeester van de geadoreerde dEUS-gitarist Mauro Pawlowski en vader van Alessio, drummer van de rockband The Sore Losers. Bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Rocco (afkomstig van de Zolderse Lindemanbuurt) en zijn maat Arturo Bellini (van Meulenberg) leven als kleine zelfstandige artiesten van en voor hun muziek. Wie deze mannen enkele weken volgt, doorploetert een chaotisch Italiaans spoor dat deze gasten ongegeneerd achterlaten.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00

Organisatie

Cultuurhuis Casino Houthalen-Helchteren

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen
  • Opgelet: mondmaskers zijn vanaf nu terug verplicht in het NAC

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.