WACHTLIJST / Mamma Irma & Eerbetoon aan Cyc

grote weergave Remo (Zupp) ©Zupp

In deze bejubelde film volgt Remo vanaf de dag van de begrafenis van zijn moeder drie jaar lang een generatiegenoot van haar: de flamboyante Antonio Magistro, een Meulenbergs icoon.
De film is ook een eerbetoon aan een andere legende uit Meulenberg: Tadeusz Cycon of Cyc. Onze voormalige filmoperator en theatertechnieker waar we in oktober afscheid van moesten nemen.

Na de film speelt We Two in de balzaal, om moeders te eren én voor hun grote fan Cyc, met enkele van zijn lievelingssongs, genre Pink Floyd en CCR.

TIMING
15u: voorwoord door regisseur Remo Perrotti en Fulvia Chiulli, één van de Mamma Irma-trawanten
15.10u: Vincenzo Petrelli zingt enkele nummers a capella
15.20u: film Mamma Irma (2014, duur: 52 minuten)
16.20u: receptie met drankje en hapjes
16.30u: concert We Two in de balzaal

Tickets kosten 15 euro, inclusief drankbon en fingerfood.

Antonio Magistro, een geboren zanger-verteller-dichter is springlevend aan het begin van de film maar wordt gaandeweg heel breekbaar.

Het project begon als documentaire maar eindigde als een film. Dit had alles te maken met het bijzondere karakter van het centrale personage én met de aard van het beestje van de maker. Door als regisseur mee in de film te duiken, zijn kennis van het onderwerp en door zijn vertrouwensrelatie met de medespelers is 'Mamma Irma' een bijzonder ontroerende en ongewone film geworden.

'In de leegte die het verlies van zijn Mamma Irma nalaat, klampen Remo Perrotti en zijn kompanen zich vast aan een flamboyant karakter uit hun jeugd: Antonio Magistro. In tranen, Italo-cantates en doorgroefde conversaties brengen ze het bitterzoete Italiaanse migratietijdperk weer tot leven terwijl het voor hun ogen voor eeuwig en altijd uitdooft.'

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00

Contact

Organisatie

Cultuurhuis Casino Houthalen-Helchteren

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen
  • Opgelet: mondmaskers zijn vanaf nu terug verplicht in het NAC

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.