Ecofitness Heihuiskens Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave Kom helpen met het beheren van onze natuurgebieden (Natuurpunt) ©Natuurpunt

Wil je een voormiddag plezier maken, in de natuur zijn en je tegelijkertijd fysiek een beetje inspannen? Neem dan zeker eens deel aan onze Ecofitness-dagen: op een zaterdagvoormiddag help je mee aan het onderhoud van onze natuurgebieden. Maaien, zagen, afvoeren van maaisel, bouwen van takkenwallen... er is voor iedereen aangepast werk.

Het najaar is de tijd dat de heide in bloei staat, maar heide blijft niet mooi bloeien zonder regelmatig "onderhoud". Heide ontstond door ontbossing en hieropvolgend regelmatige begrazing door schapen die de heide kort hield en het opschieten van nieuwe boompjes tegenhield. Zonder deze begrazing ziet de heide er na enkele jaren terug uit als een bos. Om onze purperen heide te redden gaan we de opschietende dennen en berken op ons terrein "De Heihuiskens" onder handen nemen zodat we ook volgend jaar weer kunnen genieten van het uitzicht.

Ook zin om mee te doen? We komen samen aan de ingang van het natuurgebied om 9u. Je kan dit best bereiken via de Helchterensedijk, volg deze tot aan het kruispunt met de Oude Postbaan en sla rechts de Oude Postbaan in. Sla links af aan de zandweg en volg deze tot aan het heideperceel. We voorzien ook wegwijzers met het opschrift "Natuurpunt Houthalen-Helchteren" om jullie te helpen de juiste weg te vinden.

Breng handschoenen en een goed humeur mee, wij zorgen voor het werkmateriaal en een hapje en drankje. We nemen de nodige voorzorgsregelen en voorzien ontsmettingsmiddelen om de activiteit "Corona-proof" te laten doorgaan.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Organisatie

Natuurpunt Houthalen-Helchteren
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.