Hoogsensitiviteit, vermoeidheid en zelfzorg

grote weergave Logo Samana (Samana) ©Samana
Voor vlolassen chronisch zieken.
Onze zintuigen worden elk moment van de dag blootgesteld aan ontelbaar veel prikkels. Smaken, geuren, geluiden, bewegingen, vormen en kleuren: ons systeem moet alles op een gezonde manier verwerken. En dat loopt niet altijd bij iedereen even vlot.

Doe daar nog het verschroeiende tempo van onze westerse maatschappij bij, en het is niet verwonderlijk dat meer en meer (jonge) mensen kampen met gezondheidsproblemen. Wist je trouwens dat hoogsensitiviteit het risico op CVS, burn-out, depressie en fibromyalgie kan verhogen? Het begint allemaal bij de vermoeidheid die groeit wanneer je niet bewust omgaat met de signalen die jouw gevoelige lichaam je geeft.Voor wie?

Voor mensen die vermoeden of weten dat ze hoogsensitief zijn en de bijhorende lichamelijke klachten willen leren beperken of vermijden.

Belangrijk: basiskennis is mooi meegenomen. Kijk daarom vooraf zeker al eens op www.hspvlaanderen.be.Wat mag je verwachten?

Je krijgt een antwoord op de vragen: Wat is hoogsensitiviteit? Hoe komt het dat hooggevoelige personen vatbaarder zijn voor stressgerelateerde aandoeningen?
Je leert de schadelijke impact op je lichaam beperken door meer inzicht te krijgen in zelfzorg.
Je krijg op een interactieve manier zowel oefeningen als nuttige tips en tricks mee.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 45,00
CM leden - 21,00 euro, CM-leden met VT - 10,5 euro

Contact

Organisatie

Samana Limburg

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.