Voeding Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave Hoofdafbeelding (Samana vzw) ©Samana vzw

De boekenwinkels liggen vol met kook- en dieetboeken. Van gewone kost tot veganistische voeding en eten zoals de oermens. Hoe zit het nu en wat is goede voeding voor de homo sapiens?

Deze cursus geeft inzichten en vormt een goede basis om je eigen voedingsgewoonten te observeren en waar nodig te veranderen. Je leert met een kritische blik naar reclame kijken en opnieuw vertrouwen op je buikgevoel.

Doorheen de cursus is er voldoende aandacht voor bepaalde aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatzieken, lactose-intolerantie, osteoporose en overgewicht.

Na deze lessenreeks zal je ook beter begrijpen waarom de meeste diëten geen blijvend resultaat geven.

Wat mag je verwachten?
• Je leert wat goede voeding voor de mens is, en dat er verschillende lichaamstypes zijn. Wat voor de ene goed is, is het daarom niet voor de andere.
• Wat doet suiker in het lichaam? Hoeveel suiker mag je eten? Waar zitten suikers verstopt? Wat zijn goede suikervervangers en waar blijf je beter af?
• Jarenlang was er de boodschap: plantaardig vet is goed en dierlijk vet is slecht. Is het wel zo zwart-wit? Vanwaar komt die boodschap? En wat doet cholesterol precies?
• En is melk goed voor elk?

Verwacht geen kooklessen. Er is wel ruimte om te proeven en te ervaren.

Voor wie?
Mensen met een chronische ziekte die weer voeling willen krijgen met voeding en wat het met je doet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

;

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 84,00
Basistarief: 84,00 €; CM-leden: 28,00 €; CM-leden met VT: 14,00 €

Contact

Organisatie

Samana regio Limburg

Deel deze pagina

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.