Volg de weg van vuil naar proper water, Houthalen-Helchteren Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave CnetImp_fad5d8e9-78cf-4337-b50e-da849a1a1d68 ©Aquafin NV
Dagelijks verbruikt de gemiddelde Vlaming thuis zo'n 120 liter water. Via de afvoer stroomt het naar de gemeentelijke riolering. Daarna wordt het via de verzamelriolen van Aquafin naar één van onze zuiveringsinstallaties gevoerd. Wil je met eigen ogen zien hoe dat vuile water weer proper wordt? Vraag dan een gratis rondleiding voor groepen aan op één van onze waterzuiveringsinstallaties.

Praktisch
- Vraag je bezoek minstens 1 en maximum 3 maand op voorhand online aan. Je doet dat op www.aquafin.be (onder het luik 'aanvraag rondleiding' bij 'Scholen en studenten').
- Een bezoek start tussen 8.00 en 14.00 uur en duurt maximum 2,5 uur, afhankelijk van de installatie.
- Voorzie best stevige schoenen en indien nodig een regenjas.
- We dragen tijdens het bezoek fluo hesjes. Heb je er zelf één, breng dat dan gerust mee. Uiteraard voorzien we er ook zelf.
- Groepen bestaan uit minimum 15 en maximum 25 personen. Groepen met minder dan 15 personen sluiten aan bij een andere groep.
- Een bezoek aan onze installatie is gratis. Bij laattijdige annulatie (1 dag voor de rondleiding of de dag zelf) of een no-show rekenen we een administratieve kost aan van 70 EURO.
- Bezorg de gids een aanwezigheidslijst bij aanvang van je bezoek.

Specifiek voor scholen
- Iedereen vanaf het 1ste middelbaar is welkom.
- Per groep vragen we om minstens twee begeleiders te voorzien.

Praktische informatie

Prijs

Gratis

Organisatie

Aquafin NV
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.