Rondleiding in Kasteelbrouwerij Ter Dolen

grote weergave TerDolen (TerDolen) ©TerDolen

Tijdens een ludieke rondleiding word je gedurende ongeveer 45 minuten ingewijd in de geheimen van het brouwen en wordt tevens een tipje van de sluier opgelicht omtrent de geschiedenis van kasteel De Dool en zijn abten. De echte bierfanaat krijgt een totaalbeeld van het brouwproces.

"Ter Dolen" was ooit het versterkte buitenverblijf van de abten van Sint-Truiden. In 1994 werd in de kasteelhoeve de volledig nieuwe huisbrouwerij De Dool ondergebracht. De Dool NV is een kasteelbrouwerij die met een moderne brouwerij op ambachtelijke wijze haar fluweelzachte abdijbieren Ter Dolen brouwt met de passie eigen aan kleinschalige projecten en waar de patron zijn bieren dagelijks proeft om optimale producten te kunnen garanderen.

Elke zaterdag, zondag en feestdag om 15 uur is er een rondleiding in de kasteelbrouwerij, waar je op een eerder ludieke wijze gedurende ongeveer 45 minuten wordt ingewijd in de geheimen van het brouwen en in de geschiedenis van ons kasteel De Dool.

De rondleiding is steeds in het Nederlands. Je zal een mail ontvangen ter bevestiging. Kom je in groep vanaf 10 personen, dan kan je de rondleiding ook aanvragen via het reservatieformulier. Een privé rondleiding is mogelijk in verschillende talen, mits aanvraag op voorhand.

In een privé gezelschap vanaf 10 personen kan er van oktober t.e.m. maart voor
een rondleiding inclusief biertasting met pralines gekozen worden, dit komt op
een meerprijs van €15 per persoon. We werken samen met een lokale chocolatier
die je voorziet van drie pralines die perfect gepaard gaan met drie heerlijke
Ter Dolen bieren.


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00

Waar

Kasteelbrouwerij Ter Dolen

Organisatie

Kasteel-Brouwerij Ter Dolen
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.