De Plas Houthalen

grote weergave Recreatiepark De Plas Houthalen (Gemeentebestuur Houthalen-Helchteren) ©Gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
Kelchterhoef wordt vaak geassocieerd met water. Terecht, want recreatiepark 'De Plas', met zijn zwemvijver van 20 ha en het zandstrand met afgebakende zwemzone, heeft alles voor een daguitstap vol zwemplezier met het hele gezin.

Zelfs als je niet kan zwemmen, is De Plas een fijne plaats om te zitten, liggen of wandelen. Dagelijks zorgen medewerkers ervoor dat alles netjes blijft en dat er geen afval rondslingert. Net zoals in de voorbije jaren zet het gemeentebestuur deze zomer ook weer in op veiligheid.

ZWEMMEN
Zwemmen is enkel toegelaten binnen de voorziene zwemzone van 1 juli t/m 31 augustus van 10 tot 18 uur op voorwaarde dat de groene vlag uithangt. De rode vlag betekent: verboden te zwemmen.

De kans dat op sommige dagen niet gezwommen mag worden in De Plas, is helaas groot. Dat komt door een tekort aan redders. Burgemeester Alain Yzermans (in een persbericht van 29 juni 2022) : “Iedere zwemvoorziening heeft moeite om voldoende redders te vinden. Wij ontsnappen daar helaas niet aan. Er mag alleen gezwommen worden in De Plas als er 2 redders aanwezig zijn. Als dat niet het geval is, hangt de rode vlag uit.” De gemeente doet een warme oproep om toch nog voldoende redders te vinden. “Als je een vakantiejob zoekt en een reddersdiploma hebt, is De Plas de ideale plaats”, aldus Yzermans.


WANDELEN - JOGGEN
Er mag vrij gewandeld of gejogd worden.
In de natuurzone mag er niet van de wandelpaden afgeweken worden.
Vanaf de ingang kan je de oranje route volgen. Deze wandeling is 6,2 km

HONDEN
Honden moeten aan de leiband en mogen onder geen enkele voorwaarde in het water. Wil je de hond vrij laten rondlopen, dan kan dat in de hondenlosloopzone vlakbij de parking van De Plas.

PICKNICKEN / BARBECUEN
Picknicken in de lig- en strandzone is toegestaan op voorwaarde dat het afval gedeponeerd wordt in de vuilbakken of terug meegenomen wordt. Barbecueën is overal verboden.

SUPPEN – BOOTJES – SURFEN – VISSEN …
Deze activiteiten zijn verboden aan De Plas.
Enkel de gemachtigde clubs mogen vissen en varen toelaten:

- WAC Limburg: activiteiten voor groepen
o Kajakken / Suppen / Roeien met rafts / Windsurfen….
o Contact:
Tel: 0496 35 53 81
Email: info@waclimburg.be
Website: www.waclimburg.be
- VVW Kelchteren
o Surfen / Suppen / Zeilen / Duiken / Modelbouwboten…
o Contact:
Tel: 011 60 16 38
Email: vvwkelchteren@gmail.com
Website: www.vvwkelchteren.be

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.