Poëziewandeling

in de mooie natuur van Hengelhoef

wegdromen onder de lindeboom
de vierhonderjarige eik "voelen"
en haar eeuwenoude verhalen beluisteren in de wind
de zonnestralen op je huis
het gekakel van de kippen
het geblaat van de schapen
het gezoem van de honingbijen
de schittering van de goudvissen
die per ongeluk in de poel verzeilden
en het daar leuk vinden....

Allemaal prachtige ervaringen die je kan opdoen in het natuurgebied "Hengelhoef", gelegen in Houthalen-Helchteren, het hart van Limburg. Je wordt er lyrisch van.... Daarom organiseren het Limburgs Landschap en het Willemsfonds Houthalen-Helchteren een tweede poëziewandeling. We luisteren naar prachtige oude en moderne natuurgedichten en dit jaar bewonderen we meerdere panelen met treffende poëzie. Gewoon genieten! En wie door de schoonheid van taal en natuur bewogen wordt, kan zelf meewerken aan het "oneindig natuurgedicht". Verder, opdat al je natuur- (en andere ) dromen uitkomen, is er de "wensbottle" om je eigen verzen in te verstoppen. 

Dezelfde dag wordt er in Hengelhoef ook gewandeld "tegen dementie".
De vzw "Wandelen tegen dementie" organiseert in het natuurgebied vanaf 10 uur een vrije wandeling van ongeveer 9 km met een hapje en een tapje. Het parcours van deze wandeling begint in zaal Kempengalm, Nieuwe Kempen 52 in Genk. De deelnameprijs is 15 euro per volwassene en 7 euro per kind.

De volledige opbrengst gaat naar het "Alzheimer Research Center van de K.U.Leuven". De poëziewandeling van het Limburgs Landschap en het Willemsfonds is gratis. We volgen een deel van het traject van de wandeling tegen dementie. De gedichten worden voorgedragen door vrijwilligers van het Limburgs Landschap en het Willemsfonds. 

De poëziewandeling vertrekt op zondag 11 augustus 2019 om 14 uur aan het Bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap, Hengelhoefdreef 6 in Houthalen-Helchteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Limburgs Landschap vzw

Deel deze pagina