26ste Auto-Slalom Van Houthalen

grote weergave Ontwerp is van Maarten Geraerts, eigenaar van Mad Creation - Hechtel-Eksel (Vande Casteele Philippe) ©Vande Casteele Philippe
Op 23 juni richt Nationale Renstal Trommelke vzw al voor de 26ste maal de Auto-Slalom van Houthalen in.
Het parkoer is gelegen op het Industrieterrein Europark en ligt tussen BAJ-Beton en de ingang van het containerpark.
Wie nog nooit auto-slalom heeft gezien, wel dit kan je een beetje vergelijken met de slalom discipline bij skiën.
Er is één essentieel verschil en dat is dat in de auto-slalom je de poorten niet mag raken!
Een poort raken of een poort missen levert straftijd op, met andere woorden, de slalom is geen snelheidsproef maar een behendigheidsproef. Alles draait om behendigheid.
Afhankelijk van het aantal deelnemers, zullen er 3 of 4 reeksen gereden worden.
De Auto-Slalom van Houthalen is al de 6de proef van het VAS Slalom kampioenschap (Vlaamse Autosportfederatie) en ook al de 3de proef voor de L-Slalom Challenge, een challenge tussen slaloms in de provincies Luik en Limburg, vandaar de 'L' !
En we mogen natuurlijk ook niet het Limburgs Slalom Kampioenschap vergeten !
Wie na de laatste reeks de snelste tijd heeft gereden, mag zich uitroepen als laureaat van de Auto-Slalom van Houthalen.
Wij starten met de 1ste reeks om 11uur en we vragen de toeschouwers niet alleen de verboden zones te respecteren en de opmerkingen van de poortcontroleurs, maar ook het milieu te respecteren. Er staan voldoende vuilnisbakken langs het parkoers om je afval te deponeren !
Graag wat extra aandacht voor deelnemer nr 24.
Hij heeft zijn kampioenschap dit jaar volledig in het teken van de strijd tegen borstkanker gesteld. Ook jij kan hier een steentje bijdragen door hem te steunen in zijn kruisvaart, door een sticker of lintje te kopen op de slalom. (Facebookpagina : Autosport voor het goede doel)
Voor extra inlichtingen verwijzen we naar de website van VAS en NR Trommelke of de volgende mogelijkheden : 011 / 72 53 04 - nr.trommelke@nrtrommelke.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

europark - containerpark

Deel deze pagina

Filter op categorie