Fase 4 van aanleg Fietspaden Grote Baan RSS link

In fase 4 legt de aannemer de fietspaden aan in drie zones: van de Koolmijnlaan tot de Ringlaan, van de Herebaan-Oost tot de Daalstraat en van de Technische Schoolstraat tot de Kazernelaan.

Verschillende straten die binnen die werfzones aantakken op de Grote Baan worden (geheel of gedeeltelijk) afgesloten voor het verkeer. Er worden lokale omleidingen voorzien om de Grote Baan te kunnen bereiken. Ook fietsers moeten enkele alternatieve, aangeduide routes volgen om veilig langs de werfzone te kunnen passeren. Het doorgaande auto- en vrachtverkeer zal aan een verlaagde snelheid van 50km per uur over twee rijstroken in beide rijrichtingen kunnen rijden. Als het voor de uitvoering van de werken nodig is, zal de aannemer op bepaalde momenten tussen 9 en 15 uur een rijstrook innemen. Er zal dus onvermijdelijk extra hinder zijn voor het verkeer en de omwonenden, maar die proberen we zoveel mogelijk te beperken.

Werken fase 4 tot midden augustus

De werken aan de vierde fase zullen midden augustus afgerond zijn. Vanaf begin augustus werkt de aannemer ook opnieuw een 7-tal nachten op de rijweg aan de oostkant van de Grote Baan om een nieuwe asfaltlaag aan te leggen. Deze werken worden ’s nachts uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te hinderen en duren ongeveer zeven nachten. Volgens de huidige planning zijn de fietspaden tegen midden augustus volledig klaar voor gebruik. 

Meer info en omleidingsplannen: noordzuidlimburg.be/fietsgrotebaan

Gepubliceerd op maandag 27 juni 2022 15.06 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.