17 mei: Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie RSS link

17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Een belangrijk doel is mensen bewust maken dat homonegativiteit diepe sporen kan nalaten.

Op 17 mei 1990, werd homoseksualiteit als ziekte uit de lijst van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geschrapt. In 2022, 32 jaar later, is de harde realiteit dat holebi- en transfobie nog steeds bestaat. 

Gepubliceerd op maandag 9 mei 2022 10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.