10 000 stappen, elke stap telt RSS link

Wat doen al die voetstappen op de grond of die banners in de straten van onze gemeente? Wel… onze gemeente heeft zich geëngageerd om mee in te stappen in het project ’10 000 stappen, elke stap telt’.

10 000 stappen per dag zetten, heeft hetzelfde positieve effect op je gezondheid als elke
dag een half uur extra bewegen. Het zetten van stappen kan overal: op het werk, tijdens
verplaatsingen, in de vrije tijd of thuis. ‘10 000 stappen’ is er dus voor iedereen, ook voor wie minder van sport houdt of wie te weinig tijd heeft. Voor 65-plussers is 8 000 stappen per dag aanbevolen.

Stappenteller
‘10 000 stappen’ is een project dat volwassenen wil aanzetten tot een actieve leefstijl. Voor heel wat volwassenen is het immers niet vanzelfsprekend om regelmatig aan sport te doen. Als je precies wil weten hoeveel stappen je zet, kan je gebruik maken van een stappenteller of activity tracker of een app installeren die dag per dag, alles registreert. De apps vind je in de appstore (iOS) of Play Store (Android) van je smartphone.

Samen met jou streven we naar gezondere inwoners die meer bewegen met het behalen van 10 000 stappen per dag.

Meer info over het project 10 000 stappen

Gepubliceerd op maandag 4 april 2022 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.