H-O2: zuurstof voor Houthalen-Oost!

In dit project gaat Stebo, in opdracht van het gemeentebestuur, na hoe de bewoners van Houthalen-Oost hun buurt beleven en gebruiken. Van daaruit onderzoeken we hoe de bewoners gemeenschappelijke ruimten, zoals pleintjes, openbaar groen of gemeentelijke lokalen, anders gaan invullen.

Het project is vooral gericht op de omgeving rond basisschool De Griffel, het Lindeplein en de sporthal. De laatste jaren zijn er een aantal kleine en grotere ingrepen in de publieke ruimte geweest die ook invloed hadden op de mobiliteit in de buurt. Toch is de kwaliteit van de infrastructuur en openbare ruimten zeker voor verbetering vatbaar. Bovendien zijn een aantal gebouwen sterk verouderd en voldoen ze niet meer aan de huidige normen voor energiecomfort en toegankelijkheid.

We vergelijken plannen en kaarten met de foto’s van de huidige situatie. Ook maken we dronebeelden van het projectgebied. Deze beelden in vogelperspectief vertellen ons heel wat over het gebruik van de openbare ruimten in de wijk.

Jouw mening gewenst

Om te onderzoeken hoe Houthalen-Oost er in de toekomst kan uitzien, bevragen we inwoners, gebruikers en bezoekers van de buurt in het najaar van 2017 op verschillende manieren en momenten. 

Van september tot en met oktober kan je de projectmedewerkers regelmatig terug vinden in de werfkeet H-O² die we tijdelijk op het Lindeplein plaatsen.

link naar Facebookpagina project Houthalen-OostVolg onze facebookpagina; zo blijf je ook op de hoogte van de volgende gespreksmomenten of initiatieven en kan je het proces op de voet mee volgen. Algemene informatie vind je terug op onze website www.houthalen-oost.be

gepubliceerd op
5
sep
2017