Politie CARMA neemt nieuwe flitscamera en –palen in gebruik

De politiezone CARMA heeft samen met de gemeenten Houthalen-Helchteren, As en Opglabbeek vijf nieuwe onbemande palen en een camera aangekocht om snelheidsmetingen uit te voeren.  Deze palen zijn vanaf vandaag operationeel.

Bijzonder is dat ze snelheidscontroles in twee rijrichtingen kunnen uitvoeren, weliswaar niet gelijktijdig. Bij de palen hoort ook een nieuwe digitale snelheidsradar met een digitaal fototoestel dat van iedere overtreding twee foto’s maakt. 

Onze gemeente krijgt een nieuwe flitspaal op de Weg naar Zwartberg en op de Ringlaan. In Opglabbeek verschijnen palen op de Weg naar As en op de Weg naar Zwartberg. En ook op de Hoogstraat in As kan je al een nieuwe paal terugvinden.

De locaties van de palen zijn uitgekozen na analyse van verkeersongevallen en snelheidsgegevens op de betreffende locaties.  

Hogere boetes

Sinds 1 mei 2017 zijn de geldboetes voor een snelheidsovertreding verhoogd.  Voor de eerste 10 km boven de toegelaten snelheid betaal je 53 euro en vervolgens 6 euro per km voor gewone wegen en 11 euro per km voor wegen binnen de bebouwde kom of in een zone 30 of schoolomgeving. Er wordt steeds een correctie toegepast van 6 km voor snelheden onder de 100 km/u en 6% voor snelheden boven de 100 km/u.

gepubliceerd op
12
jul
2017

Contactinformatie