provincie Limburg

logo provincie Limburg logo Twitter logo Facebook

 • Senioren en veiligheid - weg met dat onveiligheidsgevoel

  seniorenIs het dagelijkse leven onveiliger geworden? Neen. Toch voelen mensen zich kwetsbaarder, vooral senioren. De provincie Limburg maakt hen weerbaarder met een brochure, website en workshop.

  Veel ouderen voelen zich niet veilig. De angst om slachtoffer te worden van een misdrijf, zit diep ingebakken – een angst die nog wordt aangewakkerd door de media. Het nieuws over onveiligheid en criminaliteit bereikt ons ook sneller. Politiecijfers weerleggen het angstgevoel. Toch durven sommige senioren hun huis niet meer uit. De provincie Limburg onderneemt nu actie om hun veiligheidsgevoel te verhogen en sociaal isolement te voorkomen.

  De kust is veilig

  Limburg stimuleert zijn senioren om zich te blijven bewegen in het openbaar en een actief sociaal leven te leiden. Daarvoor zet de provincie drie tools in de markt: een brochure ”Nooit te oud om te leren”, een website met een interactieve quiz en een workshop boordevol praktische veiligheids- en preventietips. Het uitgangspunt? Dingen die ze zélf kunnen doen om hun veiligheid in het dagelijkse leven te vergroten.

  Nooit te oud om te leren

  De brochure bundelt allerlei praktische veiligheids- en preventietips. De focus ligt ook op nieuwe, hedendaagse thema’s. Denk maar aan de zorg voor een dementerende partner, veilig rijden op een elektrische fi ets en aankopen doen via internet. De website www.preventiesenioren.be verzamelt belangrijke tips, nieuwsartikels en relevante projecten. Een spitsvondige quiz peilt naar hun veiligheidskennis. De workshop 'Senioren en veiligheid' brengt alle topics dan nog eens live aan de man/vrouw met verschillende leermethodes.

  Meer info?

  Bel 011 23 70 36 of surf naar www.preventiesenioren.be . De brochures vind je bij de politiezones van de proincie Limburg en enkele grote seniorenverenigingen.

 • Limburg smaakt naar meer!

  bokalen met mosterdVerrassend én lekker uit de hoek komen?
  Zet één van de vele Limburgse hoeve- en streekproducten op tafel. Hun authentieke karakter maakt je menu helemaal geslaagd. Tegelijk kies je voor duurzaamheid en steun je hiermee de Limburgse land- en tuinbouwsector.

  Volg je neus naar één van de hoevewinkeltjes en restaurants, de detailhandel en de webwinkel van PUUR Limburg. Voor de feestdagen kon je zelfs kiezen voor “Eet Meer Limburg” – een volledig menu van Limburgse bodem.

  De handige box werd samengesteld door de provincie, Hotelschool Hasselt en Puur Limburg.

  Meer info: platteland@limburg.be en www.puurlimburg.be.

   

 • Inspiratiegids bundelt lokale klimaatprojecten

  klimaatplannenEen gezond klimaatbeleid: het is voor elke stad of gemeente een grote uitdaging. Toch slaagt Limburg in zijn opzet. Dat bewijzen de vele lokale projecten. De provincie bundelt ze in één brochure, een handige gids met geslaagde en vooral inspirerende projecten. Stuk voor stuk getuigen ze van een creatieve en vernieuwende aanpak van het klimaatvraagstuk.

  Benieuwd welke klimaatprojecten jouw stad of gemeente realiseerde?
  Surf naar www.limburg.be/lokaleklimaatprojecten. Of vraag de gratis brochure aan via mina@limburg.be.

Contactinformatie